Jäsentiedote 2/2016


Hyvä Elijärven ranta-asukas !

Kesä on taas ohitse ja odotellaan järven jäätymistä ja hiihtokelejä.

Jonkin verran kesäasukkaita jatkaa käymistä mökeillään myös syksy- ja talviaikaan. Hienoja syyskelejä tuntuukin riittävän. Suurempi osa taitaa kuitenkin olla pelkästään kesäaikaan järven rannalla aikaansa viettäviä.
Kesäkauden päättyessä loma-asunto kannattaa jättää sen näköiseksi, että se kiinnostaa varkaita mahdollisimman vähän. Älä jätä mitään arvokasta mökille talven ajaksi. Varkausriskin lisäksi on olemassa vaara, että ilma ja kosteus vaurioittavat televisiota tai muita herkkiä sähkölaitteita. Suuri osa mökkimurroista on ilkivaltaa, ei varsinaista varkautta. Lukitse ilkivallan estämiseksi ovet ja ikkunat.
Muista tyhjentää kesävesijohdot, pumput, kodinkoneet, padat ja muut astiat vedestä, etteivät ne rikkoudu pakkasella. Suojaa savupiippu siten, että ilma pääsee kiertämään hormissa. Puhdista rännit ja syöksytorvet roskista, ettei vesi pääse rakenteisiin. Varaudu vedenpinnan yllättävään nousuun. Myrskyn sattuessa käy tarkistamassa tai pyydä lähiasukasta tarkistamaan mökkisi tilanne.
Jos mökilläsi on valvontatekniikkaa, on hyvä liittää mukaan murtojen valvonnan lisäksi mahdollisen vesivahingon ja lämpötilan valvonta. Myös palovaroittimet on järkevää liittää samaan valvontatekniikkaan. Valvontalaitteiden tuottamat hälytykset on ehdottomasti siirrettävä jonnekin, joko itselle, lähinaapurille tai mielellään paikalliseen vartiointipalveluun. Tämä siksi, että vahingontorjuntatoimenpiteet käynnistettäisiin mahdollisimman nopeasti lisävahinkojen rajoittamiseksi. Yksi varas tai liiga saattaa tehdä lyhyessä ajassa kymmeniä murtoja pienellä alueella.
Vaikkei varsinaisia valvontalaitteita omalla mökillä olisikaan, kannattaa sopia vaikka naapureiden kanssa, että syksyllä ja talvella järven rannalla käyvät ranta-asukkaat tarkistaisivat myös naapurimökit pintapuolisesti: onko ikkunat ehjät, näkyykö murron merkkejä, onko kaatuneita puita yms.

Elijärviyhdistyksen nettisivuja päivitetään säännöllisen epäsäännöllisesti myös syksyn ja talven aikana. Siellä kannattaa aina joskus vierailla ja katsoa, onko tullut jotain uutta tietoa.
Yhdistyksen nettisivujen kautta löytyvät myös linkit mm. Pöytyän kunnan kotisivuille sekä Yläneen sääasemalle, josta voi reaaliaikaisesti seurata lämpötiloja, sademääriä ja tuulia Yläneellä. Nettisivut osoitteessa: www.elijarviyhdistys.net
Muista myös, että Elijärviyhdistyskin on Facebookissa: www.facebook.com/elijarviyhdistys

Elijärvi-yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 11.6.2016 Yläneen Osuuspankin kokoushuoneessa. Kokoukseen osallistui 13 henkilöä. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen vuosikokoukselle määräämät asiat.
Yhdistyksen puheenjohtajaksi kokouksessa valittiin uudelleen Ari Östberg, os. Suunnistajankuja 6 as. 7, 21420 Lieto, puh. 050 340 3274.

Hallituksen muina jäseninä toimivat:
Varsinaiset jäsenet
Annikki Vaisto
Markku Häkkinen
Seija Koivusaari
Markku Auvinen
Riitta Pahikkala
Jouko Lehtinen
Varajäsenet
Rauno Viitamaa
Kirsti Kankaanpää
Lassi Vaisto
Tuomo Ekko
Heikki Koho
Matti Vahala
Yhdistyksen jäsenmaksuksi määrättiin 10,00 Euroa, joka toivotaan maksettavan 3.10.2016 mennessä. Jäsenmaksu lähetetään jäsenille erillisenä kirjeenä, joten saat sen aivan lähipäivinä. Maksuautomaatilla tai kotipäätteellä maksettaessa on viitenumero ehdottomasti mainittava.
Mikäli jäsenmaksulomakkeessasi on maksettavan summan kohdalla enemmän kuin 10,- Euroa, on sinulta viime vuoden maksu suorittamatta. Jos olet kuitenkin maksanut edellisten vuosien maksut, ota yhteyttä jäsenrekisterin hoitajaan Jouko Lehtiseen.
Jäsenmaksulomakkeessa on jäsenen rekisteritiedot, jotka ovat tallennettuna jäsenrekisteriin. Jos lomakkeessa on virheitä tai puutteita, ole hyvä ja ilmoita korjattavat tiedot samoin kuin osoitetietojen muuttuessa ilmoita muuttuneet tietosi jäsenkortistosta vastaavalle Jouko Lehtiselle, os. Raskinpolku 3 B 63, 20360 Turku, puh. 0400-728709, sähköposti: jleh@netti.fi

Koska tänä päivänä on siirrytty yhä enemmän sähköiseen tiedonvälitykseen, olisi toivottavaa, että Elijärviyhdistyksen jäsenetkin ilmoittaisivat sähköpostiosoitteensa jäsenrekisteriin. Tällöin myös yllättävät ja pikaisetkin tiedotteet saataisiin nopeasti perille jäsenistölle.
Kun jäsenen sähköpostiosoite on yhdistyksen tiedossa, tulevat kaikki tiedotteet pelkästään sähköisenä.


Hyvää loppusyksyn jatkoa kaikille !

Elijärvi-yhdistys ry / Hallitus


Edellinen