Jäsentiedote 2/2020

Hyvä Elijärven ranta-asukas !

Hyvää ja lämmintä kesää kaikille ranta-asukkaille.

Koronapandemiasta ovat toivottavasti kaikki Elijärven rantojen asukkaat selvinneet terveinä ja myös valtioneuvoston päätösten mukaisesti pandemian vuoksi tehtyjä rajoituksia on purettu, joten palataan lähemmäs normaalia arkea. Elijärviyhdistyksen vuosikokous on perinteisesti ollut kesäkuun alussa, mutta nyt säädösten mukaisesti kokousta on siirretty. Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 1.8.2020 klo 12:00 alkaen Yläneen Osuuspankin kerhohuoneessa, Yläneellä. Kokouskutsu esityslistoineen ohessa.

Yhdistyksen tarkoituksena on ollut perustamisesta lähtien toimia Elijärven ranta-asukkaiden yhdyssiteenä niin kesäasukkaiden kuin paikallistenkin asukkaiden kesken, suojella Elijärveä ja sen rantoja saastumiselta, huolehtia ympäristön suojelusta sekä työskennellä asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys on tänäkin vuonna antanut lausuntoja viranomaisille sekä tiedottanut kaikkia ranta-asukkaita ja rannoilla vierailijoita suosituksesta käyttää korkeintaan 5 hv:n tehoisia perämoottoreita, mieluiten kuitenkin sähköperämoottoreita. Rannoilla vierailijoita muistutetaan myös muista vesistöistä tuotujen veneiden ja pyyntivälineiden pesusta ennen järvelle tuontia.

Järviveden korkeus on vielä heinäkuun alussa melko hyvällä mallilla, ollen vähän korkeammalla kuin viime kesänä. Sadetta tietenkin kaivattaisiin, ettei veden haihtuminen järvestä pääsisi liikaa laskemaan pintaa.
Vaikka juhannuksen jälkeen oli todella lämmin jakso ja järviveden lämpötilakin nousi korkealle, olemme toistaiseksi ilmeisesti välttyneet sinilevältä. Ainakaan mistään puolelta järveä ei ole tullut ilmoituksia sinilevälautoista. Toivottavasti vältytäänkin levältä tänä kesänä.

Muistakaamme kaikki jäsenet toimia yhdistyksen sääntöjen mukaisesti ja huolehtia ympäristön suojelusta ja turvata viihtyisä ja puhdas ympäristö myös kaikille jälkipolville. Joten jätevesijärjestelmät kuntoon, jos jollakulla ne ovat vielä kesken, samoin jätteiden poiskuljetukset.

Huomaathan, että Elijärviyhdistyksen kotisivuja päivitetään säännöllisesti ja aina sieltä löytyy jotakin uutta tiedotettavaa. Käy osoitteessa www.elijarviyhdistys.net sekä myös yhdistyksen facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/elijarviyhdistys. Facebookiin voivat viestejä, kommentteja ja päivityksiä lisätä kaikki jäsenet.

Näkemisiin vuosikokouksessa !

Elijärvi-yhdistys ry / Hallitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *